Elkészítési idő: 0 óra
30 perc
Tápanyagok:
kalória: 1019.3 kcal
szénhidrát: 168.4 g
fehérje: 26.4 g
zsír: 26.7 g
Árpagyöngy saláta
Az árpagyöngy (gersli) egy remek, de méltatlanul elfeledett gabonafélénk, melyet legtöbbet csak a töltött káposzta összetevőjeként ismernek. Milyen kár érte!
Az árpagyöngy a legnagyobb nyomelemtartalmú gabona! Rengeteg káliumot, kalciumot, magnéziumot és foszfort tartalmaz. Fogyasztása kedvezően hat a vércukor- és koleszterinszintre, az emésztésre és az idegrendszerre is.
Ez a gabona remek kiegészítője lehet leveseknek, főzelékeknek, sóletnek. Mi most egy önálló ételt alkottunk belőle: íme a gerslisaláta! Változatosan elkészíthető és könnyen egyéni ízlésre szabható. Érdemes bevenned a táplálkozásodba - kivéve, ha lisztérzékeny vagy, ugyanis a gersli glutént bizony tartalmaz.
Hozzávalók 2 személyre:
200
g
Árpagyöngy
1
tk
Só
4
db
Mogyoróhagyma
2
db
Paprika
2
db
Paradicsom
1
db
Fokhagyma gerezd
0.5
ek
Kókuszzsír
0.5
tk
Fekete bors
60
g
Vöröslencse
60
g
Petrezselyem
8
g
Korianderlevél
1
ek
Olívaolaj
Ez a tartalom csak Klubtagjaink számára érhető el. Ha szeretnéd tovább olvasni, jelentkezz be vagy fizess elő!
Még nem vagy tag?
Fizess elő MOST!