
Paszternák: Az elfeledett gyökérzöldség
Káposzta – neked mi jut eszedbe róla? Többet tud, mint azt elsőre gondolnánk. Mutatjuk, miért van helye a konyhádban!
<divKáposzta – neked mi jut eszedbe róla? Többet tud, mint azt elsőre gondolnánk. Mutatjuk, miért van helye a konyhádban!
<divEgyik legméltatlanabbul alul értékelt zöldségünk a cékla, pedig egy valódi superfoodról van szó! Írásunkban összeszedtük miért érdemes, sőt inkább fontos
Kínai kel – Az ázsiai ételek kedvelt alapanyaga, ami nem véletlenül olyan népszerű manapság.
A fodros kel egy igazi szuperélelmiszer, ami nem csak a testünket táplálja, de gasztronómiai szempontból is izgalmas alapanyag.
A kelkáposzta egy igazán sokoldalú zöldség, mely egész évben kapható, és ezerféle verzióban elkészíthető. Egy igazi superfood, érdemes hát rendszeresen
A kelbimbó izgalmas, színes receptek remek alapanyaga, az egészségünkre gyakorolt hatása pedig egészen elképesztő. Ha eddig csak távolról ismerted, ez
Káposzta – neked mi jut eszedbe róla? Többet tud, mint azt elsőre gondolnánk. Mutatjuk, miért van helye a konyhádban!
<divA brokkoli lényegesen könnyebben emészthető, mint a rokonai. De nem csak ezért érdemes fogyasztani. És még mi mindent nem tudsz
A berkenye egy csoda vitaminbomba, amely különlegesen fanyar íze ellenére is változatosan felhasználható a konyhában.
A zellergumó barátságtalan külseje mögött valódi tápanyagbomba rejtőzik, ami izgalmas lehetőségeket kínál a konyhában is.
A petrezselyemgyökér aromás és tápanyagdús zöldségként bőven rejt magában felfedeznivalót – az alapleveken túl!
A póréhagyma különösen jó hatással van az vérerekre, mindamellett baktériumölő hatása is van. Ismerd meg közelebbről jótékony hatásait!
A zöldbab – vagy más néven ceruzabab – egy rendkívül népszerű és sokoldalú hüvelyes, amely világszerte meghódította a konyhákat.
<divMi mindenre jó a mángold? Vércukorszint-szabályozás, gyulladáscsökkentés, sebkezelés, vérzéscsillapítás… Na de nem árulunk el mindent előre! Olvasd el cikkünket!
<divAz őszi időszak egyik legfontosabb terménye nem csak egyedülálló ízvilágával, de tápanyagtartalmával is gazdagítja a konyhát. Élelmiszer-kisokosunkban ezúttal a birsalmát
Az uborka mindamellett, hogy támogatja a hidratációt, segíti az emésztést és hozzájárul a bőr egészségének megőrzéséhez, számos kulináris lehetőséget is
A nyár egyik legnagyobb ajándéka a nektarin. Ropogós, lédús textúrájának köszönhetően igazi frissítő a kánikulában, de nem csak emiatt érdemes
Bár a szilva rendkívül sokoldalúan felhasználható gyümölcs, mégsem kísérletezünk vele eleget a konyhában. Az íze és az egészségünkre gyakorolt hatása
A kukorica nem csak sárga színben pompázik: létezik fehér, piros, lila és fekete kukorica is, amelyek mind különleges ízvilággal rendelkeznek.
A körte szép, finom és tápláló gyümölcs. Amellett, hogy számos módon felhasználható, a körte egészségre gyakorolt hatása is kiemelkedő. Nem
A bazsalikomot méltán övezi óriási figyelem: valódi csodanövény, ami nem csak a konyhában szerepel kitűnően, de a házi patikában is
A karfiol, a vadkáposzta egyik leszármazottja nem csak egészségügyi előnyei miatt jelentős. Számtalan módon variálható, és azok is előszeretettel fogyasztják,
A rebarbara gyógyhatásainak köszönhetően szerzett hírnevet, bár először inkább kifejeztetten “gyógyszerként” kezelték. Hosszú utat tett meg, mire a konyhákban is
A meggy számos egészségügyi előnnyel bír. Világszerte elterjedt, egy-egy magyar fajta pedig a legismertebbek között szerepel. Ismerd meg alaposan a
A kapor a magyar konyha egyik alap fűszere, ami leginkább nyáron uralja a konyhát. Már az illata is frissítően hat,
A fekete retek – bár hasonlít a piros hónapos retekhez – mérete nagyobb, héja vastagabb, íze pedig markánsabb, enyhén csípős,
Számos elnevezése mint a krumpedli, kolompér, kompér, kolompír, krompér, gruja, földialma, svábtök vagy a pityóka is népszerűségéről árulkodik.
Ha nem csak tápanyagban, de látványban is villantani szeretnél a konyhában, a pak choi vagy bok choy néven is ismert
Bátran mondhatjuk, hogy a fejessaláta a legnagyobb jelentőséggel bíró levélzöldségféle, amit világszerte fogyasztanak. Számos fajtája létezik, itthon a legismertebbek: a
A jelentős mennyiségű ásványi sót és vitamint tartalmazó endíviát egy belga szabadságharcos fedezte fel, teljesen véletlenül. Mit kell tudni erről
A petrezselyem egy olyan csodazöldség, amit mindenestül érdemes fogyasztani. Tudtad, hogy nemcsak belsőleg fejti ki jótékony hatását, hanem külsőleg is
Az ásványi anyagban meglepően gazdag zöldséget szinte egész évben megtalálod a piacokon. A kiadós levesek alapkellékének számító karalábé számtalan módon
Véd a ráktól, erősíti a csontokat, támogatja a szem egészségét, gazdag klorofillban, ráadásul még fogyni is segít: ez a rukkola!
A cseresznye tele van gyulladáscsökkentő összetevőkkel, de vitaminban és antioxidánsokban is gazdag. Fogyókúrás étrendbe is beépíthető.
A zöldborsó kiváló fehérjeforrás, tele van antioxidánsokkal, ráadásul az emésztést is segíti gazdag rosttartalmával.
A medvehagyma a tavasz csodanövénye. Leveléből finom ételek készíthetők, ráadásul segíti az emésztést és szebbé varázsolja a bőrünket!
A spenót az összes többi zöldséggel összevetve kiemelkedően sok ásványi anyagot és vitamint tartalmaz. Fogyaszd nap mint nap!
info@eatfit.hu